Complete Vocal Technique (CVT) eller Komplett Sångteknik på svenska, är ett tydligt och lättbegripligt sätt att se på rösten.

Med hjälp av CVT kan vi skapa alla ljud den mänskliga rösten kan åstadkomma på ett hälsosamt sätt.  
Komplett Sångteknik öppnar upp oändliga möjligheter för hur just du vill använda din röst.

Complete Vocal Technique är ett konstant förnyande resultat av över 25 års forskning från Cahtrine Sadolin och hennes team. Genom att förstå röstens anatomi och fysiologi har man kunnat ta livet av många myter om rösten. CVT rekommenderas av sångare, sångpedagoger, skådespelare, logopeder och röstläkare från hela världen. 


Nedan hittar du en CVT på en A4 och är du intresserad av att se lite mer av Komplett Sångteknik så kan du läsa ett utdrag från boken här.


      Vill du veta mer:
De tre gundprinciperna finns till för att säkerställa en sund röstproduktion.
De gäller för all sång och allt tal, oavsett genre. Dessa principer har inte något eget ljud.De fyra funktionerna Neutral, Curbing, Overdrive och Edge är grovt sagt röstens fyra "växlar". Vi särskiljer dem genom deras olika metalliska karaktärer.När vi valt funktion väljer vi klangfärg. 
Alla toner kan färgas ljusare eller mörkare, oberoende av funktion.Effekter är ett sätt för sångare att understryka ett uttryck, en del av en låt eller för att betona en stil. 

Alla effekter går att göra på ett hälsosamt vis, men det är viktigt att komma ihåg att vi behöver behärska alla stegen ovan innan vi lägger på en effekt för att säkerställa att vi får ett hälsosamt resultat.